Kellon ollessa 18.37, lämpötila ulkona on niinkin kylmä kuin -8,5 astetta. Luntakin satoi taas tänään. Oikein tuulen kanssa. Se tekikin siitä aika jäätävän kylmää, suorastaan purevaa. 

Neiti nukkui tyynylläni vähän aikaa. Pitäisi hänelle ostaa huomenna kermaa, että hän saa hieman rasvaa ympärilleen. Truutalla taas ajattelin antaa, kun hän siitä niin "pitää". Mutta tänään vielä jossain vaiheessa iltamaito. Sitten neiti kyllä siirtyi sängyn jalkopäähän. Herra nukkui vieressäni. Ostin heille vähän aika sitten uudenlaisia masuraksuja, mutta pitänee kai siirtyä niihin vanhoihin koska uusien viehätys loppui yhdessä päivässä. 

88% kasvava kuperakuu on 11 päivää vanha. Nyt kun on pakkasta niin luulisi että kuutamokin olisi kerrassaan henkeäsalpaava näky, mutta ainoa mikä tuolla ulkona salpaa hengen on tuuli. Pilviä on sen verran, että kuuta ei edes näy. 

Huomenna 13.1 nimipäiviään viettävät: Nuutti ( Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi. Vanha sanonta jonka mukaan joulu loppuu Nuutinpäivänä. ) ruotsinkieliset: Knut, saamenkieliset: Nuhtte ja Nuvtte, ortodoksit: Arho, Ele, Jermi ja Tarvo, epäviralliset: Kuutti. Nimipäiväonnea.