Meh, miehet, mitä lössöjä. Jo miesten mukaan nimetyt "myrskytkin" ovat vain pieniä tuulosia naisten mukaan nimettyjen rinnalla. Tämän päiväinen Seija-myrsky olikin myrsky isolla M:llä. Ikkunamarkiisi lepatti ja kolisi niin että pelkäsin sen lähtevän irti. Päivällä kun poljin kylillä, oli puita kaatunut mm. hautausmaalla. Naapurin grilli oli lähtenyt radalle eli toisinsanoen se oli sellaisessa paikassa missä sen ei pitänyt olla. Kello 2.40 heräsin siihen markiisin lepatukseen. Kello 3.00 meni sähköt. Kuului vain sellainen vuump ja sitten pimeni. Välillä välkkyi kun katkenneet johdot löivät kipinää toisiinsa osuen. No, pimeyttä kesti vartin. Päivä oli kuitenkin aurinkoinen ja vähän vähemmän tuulinen. Ja nyt, kellon ollessa 17.47, lämpötila on pudonnut pakkasen puolelle, sitä on -1 aste.

Kissat eivät paljoa välittäneet tuulesta ja kolinasta. Herrakissa jopa jäi koisimaan sänkyyn kun menin silloin 2.40 katselemaan ulos. Neitikissa kipitti perässä, mutta tuli sitten takaisin sänkyyn. Aamulla herra jäi taas koisaamaan kun neiti lähti liikkeelle minun lähtiessäni.

10 päivää vanha kuu on 86% kasvava kuperakuu. 

Huomenna 14.12 nimipäiviä viettävät: Jouko, ruotsinkielistä: Ove ja Sverker, saamenkielistä: Uđjjus, ortodoksista: Aari ja epävirallista: Jouka. Nimpparionnea.