Kello on 17.45 ja pakkasta -15 astetta. Miten olen joskus pystynyt käymään lenkillä jopa -25 asteessa kun nyt jäädyn pystyyn jo pelkästään -10 asteessa. Aivan järkyttävää. Päivä oli aurinkoinen taas ja tuuleton ihme kyllä. 

Neiti nukkui taas sängyssä koko yön. Yhdessä vaiheessa nukkui niin sikeästi, että kun hieman heilutin häntä, hän ei liikahtanutkaan ja luulin että hän on kuollut. Päätin tänään alkaa antamaan hänelle sellaista Asidofilus-Bifidus jogurttia. Luulisi sen vähän auttavan neidin vatsan kanssa. Eilen ei tainnut tehdä kovempia tarpeitaan, mutta tänään aamulla kyllä teki niin haisevat. Herra nukkui myös koko yön sängyssä. 

13 päivää vanha kuu on 97% kasvava kuperakuu. Oli taas upea näky illalla tai yöllä kun menin nukkumaan ja kurkistin verhon raosta ulos. Piti oikein hakea linssit uudestaan silmille kun ihmetteli että onko se kuu joka tuolla pilviharson takaa möllöttää. Ja olihan se. Sitä ei ole pitkään aikaan nähnytkään. Kuu on lähellä Jupiteria yöllä.

15.1 nimipäiviä viettävät: Solja, ruotsinkieliset: Doris, saamenkielistä: Soljá ja Solla sekä ortodoksista: Johannes, Juha, Juhani, Paavali, Paavo, Pauli. Onnea.