Ensinnäkin, Unicefin joulumainos. Siinä "joulupukki" tarkistelee lahjoja ja löytää jotain mömmöjä jotka menevät köyhiin maihin. Kautta rantain ja lähempääkin, mainoksesta saa sellaisen kuvan että Unicef on olevinaan jotenkin parempi kuin Joulupukki. Kun se heidän "joulupukkinsa" ei mene köyhiin maihin. No, toivottavasti he eivät saa yhtään rahaa kootuksi tuollaisen suoraansanoen paskan mainoksen ansiosta. Joulupukkihan on kiltti vanha ukki joka menee joka paikkaan. 

Toinen asia joka ärsyttää on tämän päiväisen ( tai oliko eilisen ) Ykkössanomien ( erään paikallislehden ) artikkeli yhdestä tuntemastani naisesta joka siinä sitten niin ylistää perhejoulua jnejne. Tämä ei ollut se ärsytyksen aihe vaan yleensä se, että lehdet haastattelevat VAIN sellaisia joilla on perhe. Että kun kaikki on niin ihanaa kun perhe on ympärillä ja lässytilää. Entäs sinkut? Sellaiset jotka viettävät aaton yksinään, ilman ketään? Miksei heitä koskaan haastatella?

Sää, eipä siihen voi oikein mitään sanoa. 17.01 ja lämmintä on +2 astetta. Päivä oli harmaa ja sateinen. 

Kissat nukkuivat molemmat sängyssäni. Herrakissa intoutui tappelemaan käteni kanssa aamusta. Pistin hänet kokonaan peiton alle ja peiton päältä sitten rapsutin häntä ja hän tappeli kauhean pedon kanssa sitten. Neiti meni heti katselemaan ikkunasta että mitä näkyy. Lintuja ei nyt kun on niin lämmintä vielä että he löytävät ruokaa ihan itse.

16 päivää vanha kuu on 96 % vähenevä kuperakuu. On joulukuun leo minoridien maksimi. 

20.12 nimipäiviä viettävät: Benjamin ja Kerkko, ruotsinkielistä: Ben, Benjamin ja Benny, saamenkielistä: Benjáme ja Benne, ortodoksista: Ignatios ja Juha sekä epävirallista: Bennie. Nimipäiväonnea.