No jaa. Tämä päivä on ollut kauttaaltaan harmaa, tuulinen, kylmä ja märkä. Hieman on sataa tihuttanut ja kellon tikittäessä 17.48, lämpötila on ulkona +6 astetta. 

Tänään päivällä kun lähdin, näin pihalla kaksi tämmöistä:

n%C3%A4hri-normal.jpg 

Närhi. Ainakin luulisin niin. Siis että ne olivat nuita siinä pihalla. Toinen lensi pois kun lähestyin, toinen jatkoi hiukan aikaa lehdissä kahistelua ja ruoan etsiskelyä, mutta lensi sitten myös pois. Sillä toisella lintulaudalla, jossa bongailen, ei tänään ollut ruokaa, mutta tiaiset vierailivat ahkerasti talipalloissa ja syreeniaidassa näin myös kaksi punatulkkua. Laudan alla näin kaksi näitä: 

haarakankakka-normal.jpg

Siellä ne harakatkin kuopsuttelivat maata ja etsivät sinne pudonneita siemeniä. Omalla laudallani käy juuri nytkin kovat kuhina, lähinnä talitiaisia. 

Kissoilla on siis kissatelkka päällä. Kissaneiti menikin jo aamulla, kello kuuden jälkeen radion päälle katselemaan. Ei tosin sitten tietenkään nähnyt mitään kun oli vielä ihan pimeää. Mutta olivat molemmat koko eilisillan ihan ekstaasissa, että "oooo, siellä liikkuu jokin, ihan tuossa nenän edessä." Neiti sitten tuli kiltisti takaisin tyynylle nukkumaan, jossa nukkui koko eilisyön. Herrakissa nukkui jalkopäässä ja tyynyn vieressä, 50-50. 

Kuun ikä on tänään 12 päivää ja se on 97% kasvava kuperakuu eli kohdakkoin on täysikuu. 

Nimipäiviään viettävät tänään: Saana ja Saini, ruotsalaisista: Saga, saamenkielisistä: Duojá, ortodokseista: Antero ja Antti sekä epävirallisia nimipäiviään viettävät: Ruska, Saaga, Saanatuulia ja Sabriina.