Eilen siis piti myrskytä. Oikein kunnolla. Mutta kun menin yhden aikaan aamuyöstä nukkumaan, satoi vain lähinnä saavista kaatamalla. Ja minä kun otin talipallon ja lintulaudankin pois roikkumasta ettei se kova tuuli veisi niitä. Mutta kovasta tuulesta ei sitten ollut tietoakaan. Ja aamusella kun nousin ylös, linnut olivat jo koputtelemassa ikkunan takana että perskeleen akka, siemeniä kehiin ja safkaa lautaselle, muuten tullaan sisälle, nih. Ja nokitaan sut verille. Nyt iltapäivästä kun ajelin kotiapäin, satoi taas kaatamalla ja kastuin aivan märäksi. Ja nyt 18.02, lämpötila on +10 astetta. 

Neitikissa nukkui taas yönsä sohvalla. Sitten hän katsoi ihan ihmeissään aamulla minua, kun tirpat kävivät koputtelemassa ikkunan takana. Että nyt ne häiritsevät kauneusuniani. Herrakissa koisi tyynyni vieressä ja katsoi minua syyttävästi kun kehtasin nousta ylös ja herättää hänet. 

26% vähenevä sirppi on 24 päivää vanha ja se on lähellä Regulusta aamuyöllä. 

Huomenna, 30.10, nimipäiväänsä viettää: Eila, ruotsinkielisistä: Jennifer, saamenkielisistä: Ádá, ortodoksisista: Vilja ja Veijo sekä epävirallisista: Jen Onnea nimipäiväsankareille!